Stina Yones, OX2

OX2 Nytt nr 1, 2017

Hej 2017!

2016 blev ett minst sagt turbulent år. På den världspolitiska nivån kunde vi glädjas åt en ratificering av klimatavtalet och förfäras åt en klimatskeptiker på presidentämbetet i USA. På nationell nivå gladdes vi åt energiöverenskommelse men häpnade över rekordlåga certifikatpriser. Personligen hoppas jag på ett 2017 med fler glädjeämnen än skräckupplevelser.

I årets första OX2 Nytt kan du läsa mer om den nya klimatlagen som nu föreslagits. Löfven kallade det »Det viktigaste beslut som vår generations politiker kommer att fatta« och även om lagen mött viss kritik är det oomtvistligt positivt att sju partier insett behovet av riktlinjer som överskrider partiområdenas gränser.

Från och med februarifakturan kommer du, som vi informerat om ett par gånger nu, ha ett högre pris på andelselen. Föreningen tvingas höja andelselpriset från 20 öre/kWh till dagens 28 öre/kWh.

Mer information om bakgrunden till detta hittar du nedan.

Och glöm inte att skriva under namninsamlingen för skattereduktion på andelsägd el! Föreningen genomför nu ett upprop tillsammans med en rad andra organisationer. Målet är att ytterligare trycka på politikerna om den viktiga skattereduktion som vi kämpat för så länge.

Med önskan om en fortsatt fin senvinter!

Väl mött,

Stina Yones, vd O2 El Ekonomisk förening


OX2 Nytt nr 1, 2017 som pdf

Fr o m februarifakturan kommer O2 El Ekonomisk Förenings pris för andelselen kosta 28 öre/kWh. Info om detta har gått ut, här en påminnelse och mer info.

12 kommentarer Läs hela artikeln

Den 2 februari i år lade regeringen fram ett förslag om ett klimatpolitiska ramverk som också innehåller Sveriges första klimatlag.

1 kommentar Läs hela artikeln

Produktionen 2016

2017-02-23

Presentation och analys av vindkraftsproduktionen i O2 El Ekonomisk Förening 2016.

0 kommentarer Läs hela artikeln

O2 El Ekonomisk Förenings ordinarie stämma äger rum den 23 maj 2017 i Stockholm. Boka datumet!

0 kommentarer Läs hela artikeln
Dela
× -