Audi A3 e-tron laddad med förnybar vindel från OX2

2014-12-02

Genom ett unikt samarbetsavtal med vindkraftsbolaget OX2 erbjuder Audi ett års fri och förnybar el till köpare av laddhybriden Audi A3 e-tron. Den miljömärkta elen produceras i ett vindkraftverk på Fallåsberget utanför Ockelbo. Audi A3 e-tron kan därmed laddas och köras fossilfritt för största klimatnytta.

Samarbetsavtalet innebär att köpare av en Audi A3 e-tron erbjuds att teckna ett elavtal, Audi energy, med vindkraftsbolaget OX2. Introduktionserbjudandet om fri förnybar el gäller tre vindandelar som beräknar täcka bilens förbrukning under det första året motvarande 3000 kWh/ år och en körsträcka på 1500 utsläppsfria mil.

Vindandelarna är märkta med Bra Miljöval från Naturskyddsföreningen, vilket innebär att vindkraftverket på Fallåsberget utanför Ockelbo uppfyller särskilt hårda krav i den lokala miljön. Genom att investera i vindandelar finansieras även uppförandet av nya vindkraftverk, vilket ökar andelen grön energi i den totala energimixen.

– Vi valde att bjuda på förnybar el under det första året eftersom vi tycker att det är viktigt att elbilar laddas med grön el, annars försvinner en stor del av miljönyttan, säger Marco Schubert, chef Audi Sverige.

Introduktionserbjudandet gäller köpare av Audi A3 e-tron t.o.m. 2015-09-30.  Läs mer om erbjudandet här

Läs hela artikeln i Motormagasinet

Dela
× -