Fallåsbergets vindpark har invigts!

2013-05-21

Måndagen den 20 maj invigdes vindparken med tio vindkraftverk på Fallåsberget i Ockelbo kommun i Gävleborgs län. Parken representerar ett spritt ägande med flera kommuner och O2:s vindkraftskooperativ.

Invigningen var öppen för allmänheten och närmare 500 personer anslöt sig. På plats fanns bland annat närboende, byförening, Ockelbo kommun, markägare, skolklasser, jaktlag, entreprenörer, representanter från ägarkommuner och ett 50-tal andelsägare från vindkraftskooperativet O2 El Ekonomisk Förening. För underhållningen stod artisten och skådespelaren Anders Linder (också känd som Peo från vintergatan och Kapten Zoom) – som även är delägare i de kooperativt ägda verken.

– Det är med stolthet O2 inviger Fallåsbergets vindpark. Elen som produceras här är helt förnybar och varje nytt vindkraftverk är en pusselbit för att lyckas ställa om till 100 procent förnybar el i Sverige och en mer hållbar framtid. O2 har en vision om att erbjuda alla som vill möjligheten att producera sin egen el och Fallåsberget är ett bra exempel på ett decentraliserat och spritt ägande, säger Linda Burenius Magnusson, vd på O2 Vindel.

Se inslag i P4 Gävleborg

Se inslag i SVT

Sidan uppdaterades 2013-05-21
Dela
× -