Tillståndsansvarig

OX2 utvecklar, bygger, säljer och förvaltar vindkraftsanläggningar. OX2 Vindkompaniet är specialiserade på utveckling, byggnation och försäljning av vindkraftsprojekt och har sedan starten 1991 varit bland de ledande vindkraftsföretagen i Sverige och står bakom fler än 500 vindkraftverk.

Ort
Tjänsten är placerad på kontoret i Färjestaden.

Arbetsuppgifter
Som tillståndsansvarig kommer du att ingå i en projektgrupp som leds av en projektledare. I gruppen ingår alla delar av ett projekt, såsom tillstånd, vindanalys, elnät och markfrågor. Du arbetar i tät dialog med projektledaren och ansvarar för tillståndsfrågorna i projektet.  I rollen som tillståndsansvarig deltar du i projektet från start och följer det hela vägen till färdigt miljötillstånd. Vidare ansvarar du för att tillståndsfrågorna följs upp i byggnation och drift.

I tjänsten ingår:

•    Kommunikation med myndigheter, organisationer, markägare och allmänhet inom ramen för tillståndsansökningar respektive anmälningsärenden såsom samrådsunderlag, miljökonsekvensbeskrivningar, samrådsredogörelse, bygglovsansökningar och tillståndsansökningar/anmälningar.
•    Framtagande av fastighets- och markägaruppgifter.
•    Upphandling av konsulter samt beställa konsulttjänster.
•    Granskning av externa undersökningar/rapporter.
•    Interna utredningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning motsvarande kandidatexamen i miljövetenskap eller liknande.

Du ska kunna tolka och använda miljölagstiftning samt ha kunskap om aktuella miljöfrågor, ekologi, hållbar utveckling och klimatfrågan. Det är naturligtvis ett plus om du har kunskap om vindkraft, både ur ett tillståndsperspektiv och som energiteknik.
Du är affärsmässig och målmedveten. Vi ser även att du är prestigelös och flexibel samt har en god kommunikativ förmåga.

I rollen som Tillståndsansvarig kommer du att vara en mycket viktig del av OX2s projekteringsverksamhet. Tjänsten är omväxlande med många kontaktytor.

Kontaktinformation
För att söka tjänsten är du välkommen in med en ansökan med tillhörande CV till
Jenny Wintzer på jenny.wintzer@ox2.com.
Jenny kan också kontaktas för frågor om tjänsten på telefon 08-559 310 44.

Välkommen med din ansökan!

Dela
× -