Utellus.se skärmdump

OX2 Vindel byter namn till Utellus

OX2 Vindel rustar för framtiden och byter namn till Utellus. I månadsskiftet juni/juli lanseras det nya varumärket, en ny spännande hemsida och du når oss på en ny e-postadress. I övrigt fungerar det precis som vanligt för dig som kund.

– Utellus är en del av en större satsning att få så många som möjligt att producera sin egen förnybara el. Vi har antagit utmaningen att bli ett bolag som aktivt driver den här utvecklingen, säger Stina Yones, vd på Utellus.

Vid månadsskiftet juni/juli lanseras den nya hemsidan med flera spännande nyheter som till exempel gratis solvärdering av huset, personlig solrådgivning och ett smart sätt att lagra elen.

– Det vi hittills sett på solcellsmarknaden är lite av en »lösning för alla-logik«. Vår ambition är att göra precis tvärtom och istället utgå från kunden. Hos oss kan exempelvis den som är intresserad av solceller få en personlig solrådgivare som guidar genom olika val utifrån önskemål om estetik, effekt och pris. Vi kan skräddarsy en lösning för varje kund tack vare vårt nätverk av partners och en bredd av olika tekniska lösningar och designutföranden. Dessutom kan vi hjälpa till med allt det krångliga som t ex bygglov och bidragsansökningar säger Stina Yones.

Utellus har samma kunniga personal och höga servicekvalitet som tidigare. Du som är kund behöver inte uppdatera några avtal och det sker inte heller några prisförändringar. Utellus kommer också precis som OX2 Vindel tidigare att administrera vindkraftskooperativet Solivind El Ekonomisk Förening.

Vi behåller samma telefonnummer till Kundservice men får ny e-post och ny hemsida enligt nedan:

Telefon: 0771 818 700

E-post: kundservice@utellus.se

Hemsida: www.utellus.se

Postadress: Lilla Nygatan 1

Box: 103 17 Stockholm

Frågor & svar angående namnbytet

Namnet Vindel associerar till vindkraft och idag är det ett för snävt namn eftersom vi även erbjuder andra lösningar inom förnybar energi t ex solceller. Vi behöver ett namn som omfamnar hela vår verksamhet idag, men som också fungerar bra i framtiden. Utellus är en del av en större satsning och strategi att nå ut bredare.

 1. Varför blev det just Utellus?
  Vi har testat lite olika varianter av namnet på vår målgrupp och detta namn fungerade helt enkelt bäst, fick bra associationer och skapade nyfikenhet
 2. Vad betyder namnet?
  Det får man fritt tolka som man vill. Vissa tänker på »U« (du) och »tellus« (jorden) och andra tänker »U tell us« (du berättar för oss) – vi gillar båda tolkningarna eftersom vi både är måna om att alltid vara lyhörda för vad våra kunder vill och samtidigt har en omtanke om vår planet.
 3. Har ni en annan strategi och vision för varumärket Utellus jmf med OX2 Vindel?
  Ja, Utellus innebär att vi satsar mer på att nå ut till en bredare målgrupp. Vi vill vara ett av de bolag som driver utvecklingen inom egenproducerad förnybar el genom att ta tillvara på ny smart miljöteknik för hemmet och erbjuda innovativa kundanpassade lösningar.
 4. Är det något annat som förändras än just namnbytet?
  Vi har en ny hemsida och en ny e-mailadress fr.o.m. månadsskiftet juni/juli, men i övrigt fungerar det precis som tidigare för dig som kund. Ingenting förändras i avtal eller priser, och vi som jobbar här är samma personer som tidigare. Däremot hoppas vi på sikt att kunna erbjuda våra befintliga kunder ännu fler och spännande tjänster.
 5. Behöver jag teckna nya avtal med Utellus?
  Nej, alla avtal gäller utan förändringar.
 6. Kommer det att ske några prisförändringar för mitt elpris eller den fasta månadskostnad?
  Nej, alla priser kvarstår oförändrade.
 7. Vad händer med Solivind? Vem administrerar föreningen?
  Kopplingen mellan Utellus och Solivind kvarstår precis som tidigare. OX2 Vindel byter endast namn till Utellus och fortsätter administrera föreningen med samma personal och höga servicekvalitet som tidigare.
 8. Hur når jag er?
  Vi har samma telefonnummer till Kundservice som tidigare, men får ny e-post och ny hemsida fr.o.m. månadsskiftet juni/juli enligt nedan:
  Telefon: 0771 818 700
  E-post: kundservice@utellus.se
  Hemsida: www.utellus.se
  Postadress: Utellus, Box 2299, 103 17 Stockholm
 9. Är Utellus fortfarande en del av OX2?
  Precis som OX2 Vindel tidigare, fortsätter Utellus vara ett helägt dotterbolag inom OX2-gruppen.
 10. Kommer mitt autogiro/min E-faktura fungera som vanligt eller behöver jag göra en ny anmälan?
  Du behöver inte göra en ny anmälan för autogiro/e-faktura utan allt kommer att löpa på som vanligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Låg vindstyrka under maj resulterade i en lägre produktion jämfört med normalåret sett till hela föreningens vindkraftsportfölj.

0 kommentarer Läs hela artikeln

Den 23 maj hölls årets föreningsstämma i Solivind El Ekonomisk Förening på Grillska Huset i Stockholm. Ett femtiotal personer närvarade vid stämman.

0 kommentarer Läs hela artikeln
Dela
× -