OX2:s elbolag Utellus har Sveriges nöjdaste elkunder

2017-11-27

Tabell SKI Kundnöjdhet Elhandel för privatpersoner 2017.

SKI Kundnöjdhet Elhandel för privatpersoner 2017. Kundnöjdhetsindex 0-100. Företag med under 60 i kundnöjdhet har stora svårigheter att motivera sina kunder att stanna kvar, betyg över 75 visar en stark relation mellan företag och kund.

Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har gjort sin årliga undersökning och nu står det klart att OX2-koncernens dotterbolag Utellus för fjärde året i rad har de nöjdaste elkunderna på privatmarknaden i Sverige.

– Det känns naturligtvis otroligt bra! I år bytte vi namn från OX2 Vindel till Utellus, vilket alltid är en utmaning. Det är härligt att se att våra kunder är fortsatt mycket nöjda med oss och det vi levererar. Jag är fantastiskt stolt över våra medarbetare och kunder, säger Stina Yones, vd på Utellus.

Det är fjärde gången som Utellus deltar i SKI:s undersökning och företaget har sedan dess intagit en stabil förstaplats i kundernas rankning. SKI har ställt frågor inom kategorierna kundnöjdhet, lojalitet, prisvärdhet, image, förväntningar, produktkvalitet och service. Utellus fick bästa betyg (”mycket nöjd”) i samtliga kategorier och ett genomsnittligt index på 76,7 av 100.

– Vi får extra högt betyg i frågor kring samhällsengagemang och trovärdighet. Jag tror att det beror på att vi har en tydlig vision och ett unikt erbjudande. Vi tror på människors engagemang och menar alla som vill ska ha möjlighet att äga sin egen förnybara el. Att alla som vill ska kunna dra sitt strå till stacken i omställningen till en helt förnybar energisektor, säger Stina Yones.

Utellus säljer el som är 100 procent förnybar med Naturskyddsföreningens märkningen Bra Miljöval. Många av Utellus privatkunder har egna solceller och/eller äger andelar i vindkraftverk.

 

Läs Utellus pressmeddelande här

Läs SKI:s pressmeddelande här

Här hittar du Utellus hemsida

Dela
× -